loading...
اخبار فوتبال | اخبار جدید | آواز نیوز | آهنگ جدید
ADS

محمد خالقی بازدید : 236 شنبه 15 فروردین 1394 نظرات (0)

تحقق شعار سال 94 و آثار گرانبهای آن بر جنگل ها و منابع طبیعی

نوشهر - ایرنا - تحقق شعار سال 94 با عنوان دولت و ملت، همدلی و همزبانی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان یک نیاز ضروری کشور مطرح شد، می تواند آثار با برکت و گرانبهایی در حوزه جنگل ها و منابع طبیعی داشته باشد.

 

 

ایجاد حساسیت در مردم و به ویژه جوامع محلی در زمینه لزوم حفاظت و حراست از منابع طبیعی و جنگل ها به عنوان میراث طبیعی ایرانیان، مشارکت آنان در نگهداری از این گنجینه های پربها را افزایش می دهد.

مشارکت جوامع محلی در حقیقت امروز حلقه مفقوده نگهداری و صیانت از منابع طبیعی و جنگل های کشور محسوب می شود و بنا بر تاکید همه مسوولان کشور مدیریت مطلوب جنگل ها و منابع طبیعی کشور بدون مشارکت مردم تحقق نمی یابد.

ساماندهی بهره برداری ازجنگل ها براساس قانون برای حفظ جنگل ها ضروری است و مسوولان این بخش بدون مساعدت و همکاری مردم قادر به تحقق آن نخواهند بود.

جلب مشارکت مردم و اجرای جنگلداری جامعه محور مهم ترین دستاورد مورد انتظار از اجرای پروژه ها و طرح های جنگلداری است و در این خصوص ارتقاء آگاهی و بسیج جوامع محلی به عنوان نخستین اقدام در دستور کار قرار گرفته و برنامه ریزی در این خصوص در سال 94 با توجه به شعار تعیین شده برای سال جاری در حقیقت استفاده درست از ظرفیتی است که مقام معظم رهبری با درایت خودشان آن را ایجاد کرده اند.

تا وقتی جوامع محلی نسبت به شیوه های حفاظتی از جنگل ها توجیه نشوند، مشکلات موجود در این حوزه باقی خواهد ماند و برنامه های جاری در این خصوص به سرانجام مطلوب نخواهد رسید.

بسیج وتوانمندسازی جوامع به عنوان پایه های استقرار جنگلداری جامعه محور اصلی اجتناب ناپذیر محسوب می شود که با تداوم برگزاری کارگاه های آموزشی، مردم نسبت به نقش خود در نگهداری از گنجینه گرانبهای طبیعی به طور کامل توجیه می شوند.

خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل­ها، مراتع و آبخیزداری کشور جامع­ نگری و مشارکت مردم در حفاظت، توسعه و احیای منابع طبیعی را از سیاست­های محوری خواند و گفت: صندوق توسعه منابع طبیعی با هدف مشارکت مردم در این سازمان تشکیل شده است.

جلالی تاکید کرد: ارتقا فرهنگ منابع طبیعی و آشنایی با حقوق آن به منظور حفظ جنگل ها و مراتع در دستور کار سازمان جنگل ها قرار دارد؛ به گونه ای که مردم و بهره برداران حقیقی با مسائل فنی و علمی آشنا شوند تا بتوانند بهره برداری پایدار و مناسبی از جنگل ها و مراتع داشته باشند.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: توسعه فرهنگ حفظ منابع طبیعی و رعایت اخلاق و حقوق منابع طبیعی باید در کنار دیگر مسائل مانند حفاظت از جنگل ها و مراتع با سازوکاری بهتر و ظرفیت قوی تر مدنظر قرار گیرد.

جلالی تاکید کرد: هر گونه بهره برداری از انفال از نظر شرعی و قانونی باید با مجوز سازمان جنگل ها و مراتع باشد و این سازمان به شدت با زمین خواران، قاچاقچیان و متخلفان برخورد می کند اما در کنار مردم برای توسعه بهره برداری پایدار از جنگل ها و مراتع تلاش می کند.

بهزاد انگورج تقوی معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز معتقد است که توجیه و آموزش مردم در زمینه طرح های حفاظت از جنگل ها ضروری است و اساسا بدون مشارکت آنان این طرح ها به طور کامل قابلیت اجرایی شدن ندارند.

وی در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: مشارکت بیشتر مردم در پروژه ها و طرح های جنگلداری و حفاظت از منابع طبیعی که تضمینی برای موفقیت در اجرای آنان است، زمانی جلب خواهد شد که آنان نسبت به شرایط و ضرورت حفاظت از جنگل ها و طرح های جنگلداری آگاهی لازم را کسب کنند.

معاون سازمان جنگل ها همچنین تاکید کرد که مهمترین حوزه در زندگی انسان ها بستر حیات است که منابع طبیعی نقش وی‍ژه ای درپایداری و حفظ آن ایفا می کنند و این حقیقت باید مورد توجه مسوولان و مردم قرار گیرد.

معاون سازمان جنگل ها همچنین گفت: با مدیریت مطلوب می توان از مشارکت خوب مردم و توانمندی آنها در جهت حفظ منابع طبیعی استفاده کرد و با حرکت به سوی کارکردهای چند منظوره از تهدیدات و تبعات بهره برداری یک بعدی پرهیز کرد.

مسوول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز معتقد است که حفاظت از منابع طبیعی و انفال الهی، تنها با مشارکت مردم در بهره برداری امکانپذیر است.

حجت الاسلام سید مصطفی طباطبایی نژاد تاکید می کند:باید مردم در بهره برداری از منابع طبیعی مشارکت داشته باشند تا بتوان از جنگل های هیرکانی حفاظت کرد. مردم باید در بهره برداری از منابع طبیعی و توسعه جنگل و بیابان زدایی مشارکت داشته باشند.

با وجود همه اقدامات صورت گرفته و اولویت های کاری اعلام شده از سوی مسوولان، هنوز حساسیت مورد نیاز در مردم و جوامع محلی در این خصوص به طور کافی ایجاد نشده و تحقق این امر مهم نیازمند برنامه ریزی های کاربردی تر است که استفاده از ظرفیت های شعار سال 94 و ایجاد همدلی و همزبانی مردم با مسوولان نگهداری از جنگل ها و منابع طبیعی می تواند در استقرار این هدف یاری رسان باشد.

جنگل های شمال کشور که به جنگل های ناحیهٔ رویشی هیرکانی یا خزری، جنگل های مرطوب و جنگل های صنعتی شمال شهرت یافته اند هم چون نوار سبزی حاشیهٔ جنوبی دریای خزر و نیم رخ شمالی رشته کوه البرز از آستارا تا گلیداغی را به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر، عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر و ارتفاع ۲۸۰۰ متر از سطح دریا پوشانده اند. تاکنون ۸۰ گونهٔ درختی (به طورعمده پهن برگ)، چهارگونهٔ سوزنی برگ بومی و ۵۰ گونه درختچه ای در این جنگل ها شناسائی شده که اغلب آنها از تیپ های آمیختهٔ راش، ممرز، بلوط، افرا و توسکا هستند.

این ناحیه نوار سبز شمال کشور در مازندران است. منطقه هیرکانی دارای آب و هوای مرطوب بوده و متأثر از دریای مازندران می باشد. این منطقه از آستارا در گیلان آغاز شده و تا ارتفاعات جنگل گلستان در استان گلستان ادامه می یابد. اصلی ترین درختان این جنگلها پهن برگ هستند.

اکنون در حدود 9/1 میلیون هکتار جنگل در شمال وجود دارد که 2/1 میلیون هکتار آن جزء جنگل های مرغوب و بقیه جزء جنگل های حفاظتی یا حمایتی است و در حدود 100 هزار هکتار نیز به جنگل های جلگه ای اختصاص دارد که آن هم به شدت در معرض تخریب است

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • ads

    X بستن تبليغات

    آمار سایت
  • کل مطالب : 1435
  • کل نظرات : 30
  • افراد آنلاین : 21
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 37
  • آی پی دیروز : 99
  • بازدید امروز : 47
  • باردید دیروز : 416
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 47
  • بازدید ماه : 47
  • بازدید سال : 97,921
  • بازدید کلی : 806,708
  • کدهای اختصاصی
    قمیت روز طلا سکه و ارز


    فروشگاه